divendres, 30 de novembre del 2012

ADVENT

L'ADVENT

Aquest diumenge 2 de desembre comença l'Advent i per tant és el començament de l'any litúrgic

QUÈ ÉS L'ADVENT?

La paraula ADVENT significa "arribada". Durant quatre setmanes abans de Nadal, L'Església ens anuncia l'arribada del senyor.

Durant aquest temps, el color morat dels ornaments usats en les celebracions litúrgiques de l'Església ens recorda que hem de fer algun sacrifici, perdonar i demanar perdó a Déu i als altres.

En algunes cases, durant l'advent col·loquen  damunt una taula una corona d'advent amb branques verdes sobre el qual es posen quatre ciris morats, que s'encenen cada diumenge d'advent a l'hora de sopar.

 Hi ha una petita tradició d'advent: a cada una d'aquests quatre ciris s'assigna una virtut que s'ha de millorar en aquesta setmana, per exemple: la primera, l'amor;  la segona, la pau;  la tercera, la tolerància; i, la quarta, la fe.

La corona d'Advent ens recorda el temps que falta per a Nadal i que hem de preparar-nos per aquest esdeveniment.
-Les branques verdes simbolitzen que Jesús és sempre viu entre nosaltres.
-el cercle significa que Déu no té principi ni fi, és etern.
-Els quatre ciris representen els quatre diumenge d'Advent.
-El color morat ens recorda que ens trobam en temps de sacrifici i penitència.

També podem trobar els CALENDARIS D'ADVENT, amb 24 finestretes, una per a cada dia, a darrere de les quals s'amagaria una xocolatina. Fent un pos de història el primer calendari d'advent  que es coneix era del 1851 i es va pintar a mà. A principi del S.XX s'edità el primer calendari d'advent imprès, que va tenir molt d'èxit. Contenia vint-i-quatre estampes, com petites postaletes, on normalment hi havia un personatge religiós dibuixat: sants, la Mare de Déu ...,  que cada dia s'anaven enganxant al calendari.

Nosaltres a classe hem creat un calendari d'advent diferent per cada cicle.


PRIMER CICLE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada