dimarts, 27 de novembre del 2012

BEAT RAMON LLULL

AVUI DIA 27 DE NOVEMBRE ES CELEBRA EL DIA DEL BEAT RAMON LLULL

Va néixer a Mallorca entorn a l'any 1232, fill d'un barceloní vingut amb el rei Jaume I, per a la conquesta. Es casà i tingué dos fills. Dugué una vida de luxe i diversió  fins que a l'edat de 30 anys tingué unes visions de Crist crucificat. Va creure que eren un senyal de servei a Déu. Arran d'això va fer tres vots: 
               1- Intentar convertir els musulmans
               2- Escriure un llibre contra els errors de les altres religions. 
               3- Fundar monestirs  on ensenyar els idiomes dels infeels a futurs missioners.

Decidir seguir el model de vida de sant Francesc d' Assís. Va vendre les seves possessions, reservant-ne una petita part per a la dona i els fills i emprengué un pelegrinatge a Santiago de Compostel·la.

En tornar a Mallorca es dedicà a l'estudi. a la muntanya de Randa, segons ell mateix conta, fou inspirat per Déu sobre la manera d'escriure un llibre contra els errors dels pagans. Degut a això és conegut com " el Doctor il·luminat". Davallà al monestir de la real, on escrigué " Arts abreujada d'atrobar veritat" un llibre que explica el seu mètode per demostrar la veritat de la religió cristiana i l'error dels infeels 

El 1276 pogué fundar una escola de llengües per a futurs missioners a Miramar. a partir d'aquí escrigué nombrosos llibres i realitzà molts viatges per explicar el seu mètode i els seus projectes, encara que no sempre fou ben acollit. 

Viatjà també tres ocasions al nord d'Àfrica per complir el seu primer vot. Però sofrí maltractament i fou empresonat i expulsat. Una vella tradició conta que Llull morí víctima de les ires dels musulmans i que, apedregat, fou recollit, agonitzant, per uns mercaders que partiren rumb a Mallorca. Més aviat sembla que morí de mort natural a Mallorca entorn de 1316. Les seves restes es conserven a l'església de Sant Francesc, de Palma. 

    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada